A túlórák mennyisége nő és a megrendeléseket sem tudják időben szállítani? Se hétvége, se ünnepnap?  Van megoldás! 

Minden héten előfordul, hogy csúsznak a gyártás tervvel és SOS legyártandó, „kamionos” munkáik vannak, melyeket sokszor csak túlórákkal lehet teljesíteni? Mindeközben közeledik az év vége, a szabadságokat is ki kellene adni és még létszám stop is van az üzemben? Hogyan lehet kiszabadulni az ördögi körből?

Az év végi hajrá a legtöbb vállalatnál már számtalanszor tapasztalt ismétlődő problémákat hoz elő, melyeket időlegesen, „tűzoltással” évről-évre képesek kezelni, de a tartós megoldás lehetetlen feladatnak látszik. Nem egyszerű utat találni a gyártási határidők, a létszám kérdések és a költséghatékonyság labirintusában? Tanácsadóként sűrűn találkozunk a következőhöz hasonló panasszal:

„A kollégáink és berendezéseink is túlterheltek, új embereket nem vehetünk fel és egyébként is mire számíthatunk ilyen elavult gépparkkal? Az előbbiekkel kapcsolatos döntések azonban nincsenek a kezünkben, azzal kell dolgoznunk, amink van.”

A két leggyakrabban megnevezett problémaforrás tehát a létszám és a gépek, többnyire külső, a termelés által nem befolyásolható aspektusból szemlélve. Ezzel mindösszesen egy probléma van, mégpedig az, hogy ha úgy gondoljuk, hogy nincs ráhatásunk a probléma okára, akkor változtatni sem tudunk rajta. Mi történne akkor, ha kicsit más szemszögből közelítenénk a kérdést:

  • Ismerjük a termékekre vonatkozó vevői igényt?
  • Biztosan nem végzünk a vevő számára értéktelen tevékenységeket, mint például a felesleges anyagmozgatás, vagy a várakozás, amelyek növelik az 1 termék legyártására fordított időt?
  • Nincsenek egyszerre túlterhelt és várakozó kollégák a területen?
  • Egy kérdésben összefoglalva: hatékonyan használjuk ki emberi és gépi kapacitásainkat?

Ha felsorolt kérdések bármelyike esetén nem egy határozott igen a válasz, akkor a Hoshin Kaizen módszertanával fejleszthető a jelenlegi állapot. A módszertan a vizsgált termékcsalád kiválasztása után a hozzá kapcsolódó vevői igény és gyártási folyamatok alapos felmérésén keresztül teszi lehetővé a fejlődési irányok meghatározását. Minden fontos részletre kiterjedően segít átlátni és megtalálni a folyamat gyenge pontjait, valamint a vevői igény és a területre jellemző minőségi és berendezés megbízhatósági jellemzők figyelembe vételével meghatározni a kívánt állapotot és a hozzá vezető utat.

A részletes felmérés eredményeképpen már jellemzően a következő kérdés foglalkoztatja a felmérést végző csapatot:

„Miért növeljük a létszámot vagy a műszakszámot, ha a meglévő erőforrásainkat sem teljes egészében értékteremtésre használjuk? Koncentráljuk először a veszteségekre!”

Az ábra alapján bizonyára önökben is felmerül néhány ötlet, hogy a feladatok átcsoportosításával és a nem értékteremtő tevékenységek elhagyásával hogyan alakítható ki egy a vevői igénynek is megfelelő gyártási gyakorlat:

adatgyujtes

1. ábra: Az adatgyűjtés eredménye: jelen állapot

Legyen idén és jövőre másképp, mint a korábbi években! Jelentkezzen nyílt képzésünkre, tudjon meg többet és alkalmazza a gyártócella kialakítás módszertanát a vevői igényeket teljesítő, kiegyenlített és nyugodtabb munkavégzés érdekében!

 

 

Péczely GyörgyKövesse figyelemmel hírlevél sorozatunkat, és gazdagodjon hasznos ismeretekkel, miközben minden eddiginél jobban elmélyülhet a Lean összefüggésrendszerének világában!

Ne „csak” eredményeket érjen el a Leannel, hanem legyen kiemelkedően eredményes és egyben népszerű is általa. Keresse Péczely György Lean-tanácsadónkat a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen vagy a +36-20-330-5545 telefonszámon.

tn pas cher nike tn pas cher golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi air jordan pas cher air jordan pas cher jordan pas cher air jordan pas cher air jordan pas cher hogan outlet online hogan outlet hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet

2016. Lean3 - A.A. Stádium Kft.

Impresszum

about.me/aastadium