abra egyben gj

Kulcsfontosságú mérőszámok meghatározása

Vizuálmenedzsment, avagy Termelési táblák és megbeszélések…

Előfordul önöknél, hogy teljesíthetetlen gyártási terv érkezik? Probléma van az alapanyaggal? Esetleg akadoznak a kiszállítások?

Ez már nem csak a termelést érinti, de szerencsére létezik megoldás.

Vonjuk be objektív mérőszámok alapján kollégáinkat!


Előző hírlevelünkben a táblás megbeszélések célterületének kiválasztásáról írtunk és eljutottunk addig a táblamegbeszélések kialakításának folyamatában, hogy a legfőbb mérőszámokkal folytassuk:

  1. Célterület kiválasztása
  2. A kulcsfontosságú mérőszámok meghatározása
  3. A megbeszélések rendjének meghatározása és a rendszer elindítása
  4. Mérőszámok és eredmények folyamatos követése, beavatkozás, továbbfejlesztés

Mi lehet kulcsfontosságú mérőszám egy gyártóterület életében?

Szinte bármi, ami jellemzi a terület és a kapcsolódó egységek munkáját, működését, és segít a Beszállító-Gyártó-Vevő hármas problémáinak feltárásában, láthatóvá tételében.

A mérőszámok meghatározásakor kiindulhatunk a jelenleg ismert, fájó pontokból ötletszerűen, vagy az átfogó, minden területet érintő fejlődés érdekében haladhatunk az alábbi négy szempont szerint:

Biztonság: elsősorban munkabiztonsággal kapcsolatos mérőszámokat takar, hiszen azt szeretnénk, hogy dolgozóink a műszak végén ugyanolyan állapotban, maximum egy kicsit fáradtabban lépjenek ki a gyárkapun, mint ahogy megérkeztek. Ezekkel a mérőszámokkal ráadásul segíthetjük egészség és munkabiztonsággal foglalkozó kollégáink gyártóterületi munkáját, növelhetjük a bevonásukat az üzem mindennapi életébe.

Minőség: a kiválasztott célterületre érkező alapanyagok, félkész termékek, és az általa gyártott termékek minőségi követelményeit jellemző kulcs mérőszámok meghatározásával a társterületeken átívelő minőségi problémák kiküszöbölésére biztosíthatunk egy mindenki által elfogadott fórumot.

Vevőkiszolgálás: a belső vevő koncepciójának mentén mindenképpen vevőként értelmezzük a célterületet követő munkafolyamatot. A számukra fontos tényezőket napi szinten figyelve és elemezve verhetünk hidakat a sokszor szigetszerűen működő üzemek közé. De mérhetjük a végső vevő kiszolgálását is, attól függően, hogy a választott célterületnek mennyire direkt a ráhatása a kiszállításokra.

Költségek/Veszteségforrások: minden felesleges költség, munkavégzés, vagy a termeléskiesések okainak feltárását segítő mutató.

A meghatározott mérőszámok köre azt is előrevetíti, hogy kikkel és milyen gyakran érdemes a termelés közvetlen közelében találkozni, hiszen minden vállalati funkció maga hozza a saját tevékenységét jellemző adatokat a megbeszélésekre. A rendszeres megbeszélések teszik élővé, hasznossá és rutinná a rendszert, melyek kialakításáról a következő hírlevelünkben írunk.

Használja a láthatóvá tétel és a gyors információáramlás együttes erejét.

Péczely GyörgyKövesse figyelemmel hírlevél sorozatunkat, és gazdagodjon hasznos ismeretekkel, miközben minden eddiginél jobban elmélyülhet a Lean összefüggésrendszerének világában!

Ne „csak” eredményeket érjen el a Leannel, hanem legyen kiemelkedően eredményes és egyben népszerű is általa. Keresse Péczely György Lean-tanácsadónkat a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen vagy a +36-20-330-5545 telefonszámon.

tn pas cher nike tn pas cher golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi air jordan pas cher air jordan pas cher jordan pas cher air jordan pas cher air jordan pas cher hogan outlet online hogan outlet hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet

2016. Lean3 - A.A. Stádium Kft.

Impresszum

about.me/aastadium