LEAN3/2012/18. hírlevelünkben röviden elhintettük, hogy akár „online” is játszhatunk lean játékokat. De vajon mikor tehetjük ezt meg? Biztos, hogy minden esetben ez a jó és hatásos? Nem szabad megfeledkezni azon esetekről, amikor egy játékmester jelenléte elengedhetetlen!

Mint tudjuk, napjainkban az információszerzés, tájékozódás legfontosabb eszköze az internet, ahol szinte minden tudásanyag megtalálható, amely az emberi élethez szükséges, és ezekhez rövid idő alatt hozzá is juthatunk bárhonnan.

Vajon jó dolog ez az emberiség számára? Az internet/ számítógépes játékok szorosan beépülnek mindennapi életünkbe. Ha csak a privátszféránkra gondolunk, könnyen fenntarthatunk kapcsolatokat, gyorsan és könnyen elérhetünk bárkit e-mailen, közösségi oldalakon keresztül. A gazdasági élet fontos eleme, hiszen naprakész információkat tartalmaz. Az oktatásban is mindenhol használják a világháló nyújtotta lehetőségeket.

Mindez szép és jó, de mindennek, így az internet használatának is van árnyoldala. Egyik legfontosabb veszélye a világhálónak az elmagányosodás. Negatív tény, hogy az internetet használó ember nemcsak elmagányosodik, hanem annak rabjává is válik, és idővel képtelen különbséget tenni a virtuális valóság és a valódi élet között.

Ugyan segít kapcsolatokat teremteni, de ezek a kapcsolatok elvesztik személyességüket. Sokan rabjaivá válnak az internetnek és egyéb dolgokat elhanyagolnak. Elmaradnak a jó kártyapartik, a szép kirándulások, és távolabb kerülnek környezetüktől. Tagadhatatlan, hogy az internet abszolút “jó” lehetőség arra, hogy tájékozódjunk a mai világban, hiszen – amint mi is tanultuk – az információ hatalom. Mindenképp hátrányt jelent manapság valakinek az, ha nem tudja használni, illetve ha nem tud helyesen választani az internet kínálta lehetőségek közül. Továbbá egyszerűen meg kell tanulnunk helyesen kezelni az internetet, és így mindig hasznunkra válik majd.


Amennyiben online játék mellett tennénk le a voksukat az offline-nal ellentétben, bele kell gondolniuk abba, hogy nem lesz ott sem tanácsadó, sem oktató, aki a lépéseket elmagyarázza, a stratégiát átadja, jobbító javaslatokkal szolgáljon, a játék értelmét a gyakorlatban megfogalmazható lépésekké konvertálja.
Ezért csak abban az esetben vágjanak bele az online játékokba, amikor már kellő tudással és tapasztalattal rendelkeznek. Éppen ez az offline játékok egyik óriási előnye, hogy mindig van jelen legalább 1 fő játékmester, aki irányít és tanácsokat oszt. Nagyon fontos továbbá, hogy egy játékszoftver sem képes emberek összekovácsolására. Az egymás közti kommunikáció nemhogy javulna, de vissza is fejlődik.

Kipróbálná a lean játékok valamelyikét? Igen? Akkor keressen fel és átadom titkaimat. Segítünk kollégái pálfordulásában! Győzze meg játszva, szórakozva kollégáit! Segítségünkkel egy életre beléjük nevelheti a lean munka működésének illetve működtetésének elfogadását!

 

Péczely GyörgyKövesse figyelemmel hírlevél sorozatunkat, és gazdagodjon hasznos ismeretekkel, miközben minden eddiginél jobban elmélyülhet a Lean összefüggésrendszerének világában!

Ne „csak” eredményeket érjen el a Leannel, hanem legyen kiemelkedően eredményes és egyben népszerű is általa. Keresse Péczely György Lean-tanácsadónkat a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen vagy a +36-20-330-5545 telefonszámon.

 Az ICG Stádium Kft. főbb tevékenységei:

2021. Lean3 - ICG Stádium Kft.

Impresszum

about.me/aastadium