Egyszerű eszközök, némi hajtogatás vagy ragasztás esetleg vágás és ki gondolta volna, hogy egy gyártósort, vagy gyártócella nehézkes, akadozó működését játszottuk le újra és újra…

Na és akkor bátran feltehetik a kérdést magukba vagy akár nekem is elküldhetik, hogy mit is akartam ezzel itt mondani. Teszem hozzá, jogosan teszik fel, mert ezzel a két sorral még szinte nem is árultam el semmit, de a dörzsölt Lean-rókák már sejthetik a folytatást.

Kezdetek kezdetén én is így álltam a témához. Sokszor fogalmazódtak meg bennem a következő kérdések: „Ezek akarják megmondani nekem, hogy hogyan működik egy gyártósor? Úgy akarnak oktatni, és bolond játékokat űzni velem, hogy még a valós termelést sem láttak?” Őszintén megmondom, mindenben tévedtem. Első körben megtudtam, hogy bizony több éves ipari tapasztalattal rendelkező kollégák magyarázták és oktatták, hogy egy gyártósor papír, olló, ragasztó felhasználásával, hogyan valósítható meg. A másik tévedésem pedig az volt, hogy bizony papír és más hasonló eszközök felhasználásával nagyon be lehet mutatni, hogy egy termelő területen a folyamatok hogyan is zajlanak. Építettem házat, gyártottam sört és hajtogattam furcsa alakzatokat stb… Sokfélét próbáltam és egyre jobban hiszek és hiszünk Kollégáimmal a Lean játékok jótékony hatásában, és ezért is szeretnénk felhívni jelenlegi és jövőbeni partnereink figyelmét, hogy hívjanak és írjanak.

Miért jó ez Önnek, Önöknek? Azért, mert a játékok segítségével szórakozva ismerhetik meg azokat a törvényszerűségeket és sajátíthatják el azt a Lean rendet, amitől a vállalatuk sokkal hatékonyabb lesz. A tanulás és a ráérzés örömforrás! A játékok segítenek beosztottaiknak megismerni és ráérezni arra, amire formális tantermi vagy sori oktatás során alig – alig sikerül. A játék nem csupán érdekes, de rendkívül erős fegyver is a veszteségek ellen folytatott harcban.

A 2012-es év sok meglepetést hoz Önnek és cégének. Olyan játékokat ismertetünk majd, amelyek segítségével bemutatható akár a felső- és középvezetés, akár a dolgozók részére is, hogy hogyan is élik meg az operátorok, soron dolgozó kollégák a terméktorlódásokat, a hiányokat, az információ keveredését, hogy mit jelent nap, mint nap az elvárt alacsony selejtszázalékot hozni, folyamatosan hibátlan termékeket gyártani.

Miben is segíthetnek a játékaink? Kérdések, kérdések hátán. Szeretném megnyugtatni Önöket, hogy lesznek is „Tiszányi” mennyiségben. A kérdések kavalkádjában azonban hamar kialakul a kristálytiszta logika rendje, ha majd kipróbálják egyiket vagy másikat.

 

Kérdése esetén, kérem, keresse Péczely Csaba Lean játékokért felelős tanácsadónkat a +3620/964-4648-os telefonszámon, vagy az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.Az ICG Stádium Kft. főbb tevékenységei:

2020. Lean3 - ICG Stádium Kft.

Impresszum

about.me/aastadium