Kérem, ne ijedjenek meg, nem szeretne egyikünk sem hentesnek állni vagy Önt erre rávenni! Inkább arról írunk, hogyan lehetne malacunk egy malaccal, avagy hogyan győzhetnénk meg egy röfi segítségével a kollégáinkat a szabványos munka fontosságáról és értelméről. Miért van szükség erre a meggyőzésre? Azért mert a leanes kollégák idő előtti megőszülésében és magas vérnyomásában jelentős szerepet játszik a „saját, spéci megoldásokkal” dolgozó kollégák meggyőzése arról, hogy a szabványosított munkavégzés sokkal eredményesebb.

Szeretném Önöket egy időutazásra meghívni az életembe. Amikor édesapám próbálta általános iskolában rajztehetségemet tovább fejleszteni, olyan rajz feladatokat kaptam, amelyekkel bizony megizzadtam. Feladatom volt, hogy a tőle kapott képeken látható alakokat, formákat rajzoljam le. Jó pár kép bizony elég kemény munka eredményeként született meg. Mikor végeztem a feladatokkal, akkor árulta el, hogy hogyan lett volna egyszerűbb. Fel kellett volna osztani azonos területekre (általában négyzetekre) a kapott képet, majd a rajzfelületet is. Majd négyzetről négyzetre haladva kellett volna a látottakat visszaadni. Eredményképpen pedig a kiindulási képhez sokkal inkább hasonló saját rajzot tudtam volna elkészíteni. Sohasem gondoltam volna, hogy ez a fajta munkamenet a későbbiekben a LEAN területén visszaköszön, természetesen kicsit másképp.

A vállalatoknál cél, hogy minél magasabb minőségű munkát végezzenek, azaz minél inkább a mintapéldányhoz hasonló termékeket állítsák elő. Párhuzamot vonva, ha „keret - rendszert” adunk a munka elvégzéséhez, a tevékenység máris egyszerűbbé válik.

Teszteljük magunkat és kollégáinkat egy egyszerű malacrajzolós játékkal. A több körös „workshop” egyértelműen rávezeti a kollégákat, hogy a szabványosított munka eredményes és hasznos. 

És mit is tanulunk ebből a rövidke játékból? A szabványosított munka előnyeit, amely a Lean elvrendszerében teljesen más megvilágításba kerül. Minden fejlődés, minden előrelépés a szabványos munkafolyamatok, módszerek által válik lehetségessé. Kipróbálná? Igen? Akkor keressen fel és átadom titkaimat. 

Segítünk kollégái pálfordulásában! Győzze meg játszva, szórakozva kollégáit! Segítségünkkel egy életre beléjük nevelheti a szabványisított munka elfogadását! 

Kérdések esetén, kérem, keresse Péczely Csaba Lean játékokért felelős tanácsadónkat a +3620/964-4648-os telefonszámon, vagy az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen. Az ICG Stádium Kft. főbb tevékenységei:

2021. Lean3 - ICG Stádium Kft.

Impresszum

about.me/aastadium