A korábbi hírleveleinkben felvázolt Lean elvű folyamatfejlesztési modell első, Stabilitási fázisának részletes megismerésével folytatjuk sorozatunkat.

Lean TPM nélkül
1. ábra A Lean TPM nélkül olyan, mint egy Trabant motoros Ferrari

A Lean bevezetésének kezdetén van azonban egy pont, ahol a stabilitás nem előny, sőt, kifejezetten káros. Ez pedig az „Amióta itt vagyok így csináljuk” vagy „Ezt azért nem lehet, mert …”, a legrosszabb esetben pedig a „Mi mindent tökéletesen csinálunk, csupán a külső hatások áldozatai vagyunk” gondolkodásmód. Ezeknek a beidegződéseknek a megváltoztatása lesz minden további fejlődés alapja. A szemléletváltozás elindítása érdekében először, az elvárások tisztázásán és kollégáink képzésén keresztül, az emberi munka változékonyságának csökkentésével foglalkozunk. Olyan „évszázados” hiedelmeket dönthetünk le vele, mint az „ezt a gépet csak érzésre lehet beállítani”. Stabil tudásbázist alakítunk ki, mely tartalmazza a legjobbak tapasztalatait és figylembevéve mindenki véleményét összegzi a jelenlegi tudásunk szerinti az optimális munkavégzést.

Valószínűleg hamar (lehet, hogy már az első képzések során) meg fogják jegyezni kollégáink, hogy „hiába dolgozunk mi sztenderd módon, ha a gép nem ezt teszi” (ismét: „mi mindent tökéletesen csinálunk…”). Ha ténylegesen fennállnak ismétlődő gépproblémák, sajnos nem vitathatjuk kijelentésüket, szerencsére azért van megoldás. A dolgozóknak látniuk kell, hogy a berendezéspark stabil állapotának megteremtéséhez majd annak fenntartásához és fejlesztéséhez szintén az ő segítségükre van szükségünk. Kire pontosan? Nem csak a karbantartókra, hanem a gépkezelőkre, és minden, a berendezésekkel kapcsolatba kerülő kollégáéra. Ideértjük tehát a minőségügyet, a takarító személyzetet, és a gyártástervezést is, akik pl. optimális termelési sorrenddel, a gépek valós teljesítményének és a szükséges karbantartási időknek a figyelembevételével segíthetik a gépállapot fejlesztését. A stabil berendezéspark tehát nem a karbantartás varázspálcájának, hanem mindenki közös munkálkodásának eredménye lesz.

Miért van szükség stabil berendezésparkra? Lehetnek tökéletes, mérnöki pontossággal kialakított folyamataink és azok végrehajtására képes, „multifunkciós” kollégáink, ha a kulcsgépeink időről időre meghibásodnak vagy nem képesek folyamatosan a kívánt minőségben gyártani. A több éves Lean munka ellenére, a gépállapot figyelembevétele nélkül továbbra is a gyártástervtől való elmaradással, kései szállítással, SOS termékekkel kell bajlódnunk. Nem is beszélve a bizonytalan gyártás miatti biztonsági pufferekről, az átfutási idő növekedéséről, rugalmatlanságról és a növekvő készletkezelési költségekről.

Hogyan alakítsuk át, fejlesszük tovább jelenlegi karbantartási gyakorlatunkat? Vezessünk be egy olyan termelékenység központú megközelítést, amely mindenki aktív közreműködésének eredményeként állandó minőséget; stabil futási sebességet; és váratlan eseményektől mentes, folyamatos működést eredményez. Ezek a TPM (Total Productive Maintenance – Termelékenységközpontú karbantartás) céljai.

Mit tegyünk a célok megvalósítása érdekében? A TPM bevezetésének és folyamatos alkalmazásának eredményét számos hazai példa támasztja alá. A sikeres vállalatok mindegyike a következő TPM alaprendszerek kiépítésével indult el a gépi stabilitás felé vezető úton:


Mi sem példázza jobban a Lean eszközök összekapcsolódását, mint az, hogy a változékonyság csökkentését párhuzamosan emberi és gépi oldalról is közelítjük. A cél érdekében pedig a gépi változékonyság csökkentésére kialakított TPM alaprendszerek mindegyike alkalmazza a Stabil tudásbázis kialakításánál megismert sztenderd munkautasításokat mind a gépkezelői, mind a karbantartási feladatok megjelenítésére, oktatására.

tisztítás vizsgálati gondozási űrlap

2. ábra Sztenderd gépkezelői karbantartási utasítás

De ez még nem minden! Hírlevél sorozatunk következő részeiben bemutatjuk a Stabilitás eléréséhez alkalmazható további Lean eszközöket és azok összefüggéseit.

 

Péczely GyörgyKövesse figyelemmel hírlevél sorozatunkat, és gazdagodjon hasznos ismeretekkel, miközben minden eddiginél jobban elmélyülhet a Lean összefüggésrendszerének világában!

Ne „csak” eredményeket érjen el a Leannel, hanem legyen kiemelkedően eredményes és egyben népszerű is általa. Keresse Péczely György Lean-tanácsadónkat a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen vagy a +36-20-330-5545 telefonszámon.

tn pas cher nike tn pas cher golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi air jordan pas cher air jordan pas cher jordan pas cher air jordan pas cher air jordan pas cher hogan outlet online hogan outlet hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet

2016. Lean3 - A.A. Stádium Kft.

Impresszum

about.me/aastadium