A start-stop folyamattól az egyenletes anyagáramlás felé vezető út

Lean elvű folyamatfejlesztés

Hírlevél sorozatunk előző részeiben a folyamataink alapvető stabilitásának megteremtésével a szisztematikus, lean elvű veszteség visszaszorítás megalapozásán dolgoztunk. A sztenderd folyamatok kialakítására, az azonnal fejlesztési lehetőségek feltárásán túl az abnormális működés láthatóvá tétele miatt volt szükségünk. Következő lépcsőfokunk ezeknek a nem kívánt eseményeknek (váratlan leállásoknak, anyag feltorlódásoknak, kapacitás hiányoknak, kihasználatlan képességeknek stb.) a megszűntetésével foglalkozik és a jelenlegi start-stop folyamatokat a folyamatos anyagáramlás irányába igyekszik elmozdítani.

De miért is lesz jó az, ha folyamatos anyagáramlást tudunk kialakítani?

Mielőtt belevágnánk a konkrét feladatokba, tekintsük át, hogy milyen előnyökkel jár, ha folyamatos anyagáramlást tudunk kialakítani:

  • Túltermelés megszüntetése
  • Selejtgyártás azonnali detektálása
  • Raktárkészletek ideális szintre csökkenése
  • Rendezett, átlátható, FIFO elven működő gemba (gyártóterület).

 

Hogyan, milyen lépéseken keresztül közeledhetünk a start-stop folyamattól az egyenletes anyagáramlás felé?

  1. Szüntessük meg a szűk keresztmetszetet a nem stratégiai erőforráson

Az értékáram jelenlegi képességeinek feltérképezése során feltárhattunk olyan torlódási pontokat, amelyeket nem az előállított termék fő tulajdonságait meghatározó folyamatelemek okoznak. Például, ha a termékünket három részegységből szereljük össze és az összeszerelést, a termék fő funkcióit előállító folyamatunk azért nem tud a vevői igényeknek megfelelően üzemelni, mert a három részegység közül valamelyik hiányzik. Vagy egy teszt eredményére kell várnunk, hogy a folyamatos gyártást elindíthassuk. Látható, hogy ezekben az esetekben nem a fő értékteremtő folyamattal, a stratégiai erőforrással, hanem az azt kiszolgáló egyik részfolyamattal van a probléma. A stratégiai erőforrás működtetéséhez tehát először, az annak beszállító erőforrások, legyenek azok anyagot vagy információt szállító erőforrások zavartalan működését kell biztosítanunk.

  1. Folyamatos anyagáramlás létrehozása

Ahhoz, hogy minden a vevői ütemtől eltérő működést pontosan megvizsgáljunk, megértsünk és kiigazítsunk fejlesztő projektek sorozatára lesz szükségünk. Fontos belátnunk, hogy a folyamatos anyagáramlás létrehozása nem egy nagy projekt eredményeként jön majd létre, hanem több, kisebb, folyamatosan végzett, egymásra épülő munka eredményeként. A folyamatos anyagáramlás eléréséhez tehát, a munka folyamatosságát is fenn kell tartanunk.

Mit kell tennünk a következőkben?

Már látjuk, hogy hol a probléma, (ebben segített a sztenderd folyamatok kialakítása és az értékáram feltérképezése) indulhat a munka! A következőkben megismerkedünk a berendezésekhez, folyamatokhoz és emberi munkavégzéshez kötődő veszteségek elhárítását segítő, mérőszám alapú fejlesztési projektek módszertanával, a közép és nagy kaizenekkel.

Péczely GyörgyKövesse figyelemmel hírlevél sorozatunkat, és gazdagodjon hasznos ismeretekkel, miközben minden eddiginél jobban elmélyülhet a Lean összefüggésrendszerének világában!

Ne „csak” eredményeket érjen el a Leannel, hanem legyen kiemelkedően eredményes és egyben népszerű is általa. Keresse Péczely György Lean-tanácsadónkat a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen vagy a +36-20-330-5545 telefonszámon.

tn pas cher nike tn pas cher golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi air jordan pas cher air jordan pas cher jordan pas cher air jordan pas cher air jordan pas cher hogan outlet online hogan outlet hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet

2016. Lean3 - A.A. Stádium Kft.

Impresszum

about.me/aastadium