változékonyságA Lean elvű folyamatfejlesztési modell első lépcsőfokának célja a fejlesztés alapjainak megteremtése és a fő veszteségek feltárása volt. Ezt az alap folyamataink emberi és gép oldalú stabilizálásával és az értékáram elemzés segítségével hajtottuk végre. Majd a 2. lépcsőfokra lépve kezdtük el a folyamatos áramlást gátló tényezők felszámolását kaizenek segítségével. A 3. lépcsőfokra érkezve tovább finomítjuk módszereinket, még több változékonyságot és veszteséget küszöbölünk majd ki és haladunk tovább a folyamatos áramlás felé vezető úton.

 

Miért nem elég, ha csak az értékáram elemzés által feltárt veszteségeket kezeljük?A változékonyság, mint ahogyan azt már korábban láttunk, jelentős veszteségeket okoz. A korábban bemutatott módszerekkel elkezdtük a nagy veszteségek/változékonyságok elleni harcot, de sok „kis” veszteséget okozó változékonyság faktort még kezelni kell.

Hogyan észlelhetjük és csökkenthetjük folyamatosan a veszteségeket? A változékonyság több oldalról is jelentkezhet, kezelnünk kell egyrészt az emberi és gépi munka veszteségeit, valamint az anyagellátás oldali szórás csökkentésére is törekednünk kell. Mindebben a következő Lean megoldások lehetnek segítségünkre:

 • Mit tegyünk az emberi munkavégzés változékonyságának csökkentése érdekében? Az alkalmazott Lean eszközrendszer:
  • A folyamat teljesítményének rendszeres követése – vizuálmenedzsment megoldásokkal.
  • A teljesítménykövetés alapján az 1. lépcsőfok során kialakított standard munkautasítások szükség szerinti módosítása, kiegészítése.
  • 5S – a munkaállomások logikus és ergonomikus kialakítása, további fejlesztése összhangban a 2. lépésben végrehajtott gyártócella fejlesztésekkel.
 • Mit tegyünk a berendezés teljesítmény és rendelkezésre állás változékonyságának csökkentése érdekében? Az alkalmazott Lean eszközrendszer:
 • Mit tegyünk az anyagellátás változékonyságának csökkentéséért? Az alkalmazott Lean eszközrendszer:
  • 5S megoldások az anyagmennyiség és anyagáramlás szabályzására.
  • Heijunka – Gyártáskiegyenlítés alapjai.

 

 

Péczely GyörgyKövesse figyelemmel hírlevél sorozatunkat, és gazdagodjon hasznos ismeretekkel, miközben minden eddiginél jobban elmélyülhet a Lean összefüggésrendszerének világában!

Ne „csak” eredményeket érjen el a Leannel, hanem legyen kiemelkedően eredményes és egyben népszerű is általa. Keresse Péczely György Lean-tanácsadónkat a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen vagy a +36-20-330-5545 telefonszámon.

tn pas cher nike tn pas cher golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi air jordan pas cher air jordan pas cher jordan pas cher air jordan pas cher air jordan pas cher hogan outlet online hogan outlet hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet

2016. Lean3 - A.A. Stádium Kft.

Impresszum

about.me/aastadium